Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Hızlı Muvasala: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye konulemleri hızlı bir halde konstrüksiyonlabilir.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da yer alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yatay Tahliye taksimmlerinin ayrılması: Tasarruf yerı vâsilemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz farklı bir kompartmanda korumayı fakatçlar.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla yoklama edilen sistem yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Sertifikasız yangın bapları da birebir maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir alternatif sunar.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin konum önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yekta Kanatlı Yangın Kapıları; Tenha kanatlı tasarımıyla, dar mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın anında emniyetli bir çıkış sağlamlar.

Yangın ve acil keyfiyet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu cenah temelı modellerde alışılagelen kapı koluna emsal. 

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının makul standartlara ve yönetmeliklere normal olup olmadığını yakalamak bağırsakin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Müstacel çıkış bapları dokuması itibarıyla kimi özelliklerle donatılır. Bapların kafalıca özellikleri kötüdaki gibidir:

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına olanak sağlar. Yangın bapları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabilinden ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve kıvılcım yangın kapısı intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 maslahatlevi[değdavranıştir

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kırmızıınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çtuzakışan her bir personele derece bütün herkesin yangın merdiveni standartları gereğince faaliyet etmesi ve mukteza çalışmaların da buna bakılırsa mimarilması gerekmektedir.

Report this wiki page